top of page

Rib roast met majoraan en mierikswortelboter

Prep Time:

10 minuten

Cook Time:

1 uur

Serves:

4 personen

het recept

Ingredients

  • 1,5 kg rib roast

  • 125 gr boter op kamertemperatuur

  • 1 el mierikswordel

  • 1 el mosterd

  • 1 bos majoraan - blaadjes geplukt

  • 2 rode uien

  • 2 teentjes geperste knoflook

  • 2 bossen bospeen

  • 4 portebello's


Preparation

Stap 1


Verwarm de over op 200⁰C. Leg het rundvlees op het rek.



Stap 2


Meng de boter, knoflook, mierikswortel, mosterd en de helft van de marjolein door elkaar. Verdeel het botermengsel gelijkmatig over het vlees. Bestrooi met de resterende marjoleinblaadjes. Kruid met peper en zout.



Stap 3


Rooster 45-60 minuten voor rare, 60-75 minuten voor medium of 75-90 minuten voor well done. Gebruik voor het gemak en de nauwkeurigheid een vleesthermometer. Voeg de groenten toe aan de bakplaat in de laatste 20 minuten van het bakken.



Stap 4


Verwijder het vlees, bedek het losjes met folie en laat het 10-20 minuten op een warme plaats rusten voordat u het over het graan snijdt. Leg de geroosterde groenten op de serveerschaal. Schep wat van de pan-sappen over de groenten. Haal het stuk vlees uit de folie en leg het op de serveerschaal. Foila!






bottom of page