
het recept
This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.
Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.
Ingredients
4 Poussins
25gr ongezouten boter
2 citroenen
2 uien
5 knoflooktenen
Verse rozemarijn en tijm
1 theelepel maïzena
1 kippenbouillonblokje
2 Wortels
Sperziebonen
400gra Roseval aardappelen

Preparation
Stap 1
Verwarm de over voor op 180°C en snij de rozemarijn en tijm fijn. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de kruiden toe. Leg de poussins in een grote schaal en smeer ze in met het mengsel.
Step 2
Rasp vervolgens de citroen. Snij ze doormidden en voeg de gehalfeerde citroenen toe aan de ovenschaal. Houd de citroenrasp apart. Kneus en pel de knoflooktenen, snij de uien in ringen en voeg toe aan de ovenschaal. Was de wortels en halveer in de lengte. Verdeel de wortel in de ovenschaal.
Stap 3
Giet 250ml water met het bouillonblokje in de ovenschaal. Stop de schaal in de oven en zet een timer voor 1 uur. Snijd ondertussen de aardappelen en verdeel na 30 minuten in de ovenschaal. Haal na een uur de schaal uit de oven en strooi een beetje de citroenrasp over de vleugels.
Stap 4
Zet een pan met kokend water op het fornuis voor de sperzibonen. Kook de sperziebonen de laatste 15 minuten.
Stap 4
Haal de schaal na een uur uit de oven en verdeel de poussins in aluminiumfolie om het warm te houden. Voeg 1 eetlepel maïzena aan de ovenschaal toe en roer het kookvocht erdoor. Kook 1 minuut tot het is ingedikt. Haal de sperziebonen van het vuur en giet af. Haal de poussins uit het folie en verdeel het over de borden. Verdeel ook de groenten en zet de tzatziki op tafel. Eetsmakelijk!
Tip
Tzatziki is heelrlijk voor bij de kip. Wist je dat je dit zelf super makelijk kan maken?
0,5L Griekse yoghurt
2 knoflooktenen geperst
munt fijngesneden
Komkommer fijngesneden
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie