top of page

Gegrilde Flat Iron biefstuk & komkommersalade

Prep Time:

15 minuten

Cook Time:

10 minuten

Serves:

4 personen

het recept

Ingredients

  • 500gr Flat Iron steak

  • 2 takjes verse tijm

  • 2 verse citroenblaadjes

  • 2 takjes verse oregano

  • 2 takjjes verse rozemarijn

  • 3 teentjes knoflook - gekneusd

  • 2 eetlepels olijfolie


Voor de salade

  • 2 komkommers - in linten gesneden

  • verse peterselie

  • 1/4 glas geschaafde amandelen

  • 1/4 glas tahini

  • 1/4 glas citroensap

  • 1/4 glas water


  • zout en peper

  • 200gr Baba Anousch

Preparation

Stap 1


Hak de verse kruiden. Meng dit vervolgens met olie en knoflook in een kom of plasticzak met sluiting. Voeg het vlees aan de oliemengsel toe en laat het een nacht in de koelkast rusten. Als u klaar bent om te koken, laat u het vlees 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de babecue voor op middelhoog vuur.



Stap 2


Haal het vlees uit het mengsel en laat het uitlekken. Breng vervolgens het stuk vlees op smaak met zout en gril 4-5 minuten aan elke kant, of tot het gaar is naar uw smaak. Leg het vlees op de snijplank en bedek het losjes met folie. Laat het nu 5 minuten rusten.


Stap 3


Om de sla te maken combineer je de komkommerlinten, peterselie en amandelen in een grote kom. Mix in een andere kleinere kom de tahini, citroensap en water tot een gladde massa. Voeg indien extra water toe aan de dunne dressing en brenng op smaak met zout en peper. Meng de komkommer mengsel met de helft van de dressing.



Stap 4


Snijd het vlees in dunne plakjes over het graan. Serveer het met de komkommersalade, Baba Anousch en extra tahindressing. Eetsmakelijk!




bottom of page