top of page

Chicken Curry

Prep Time:

15 minuten

Cook Time:

30 minuten

Serves:

4 Servings

het recept

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Youontent on your live site.

Ingredients

  • 1 grote ui

  • 6 knoflook - grofgesneden

  • 50gr gember - grofgesneden

  • 4 eetlepels olie

  • 2 theelepels komijnzaad

  • 1 theelepel venkelzaad

  • 1 kaneelstokje

  • 1 theelepel chilivlokken

  • 1 theelepel garam masal

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 theelepel basterdsuiker

  • 400gr tomatenblokjes

  • 800gr kippendijen

  • 250ml kippenbouillon

  • 2 eetlepels gehakte koriander

Preparation

Stap 1


Hak 1 grote ui en 6 knoflooktenen grof en verwerk het tot een slappe pasta met een blender of staafmixer. Voeg 3 eetlepels water toe om het vloeibaarder te maken. Doe het in een kleine kom en bewaar het apart en snij de gember fijn.



Stap 2


Verhit de olie in op middelhoog vuur. Voeg de komijn- en venkelzaad, chilivlokken en het kaneelstokje toe en bak het voor 30 seconden tot de kruiden een overheerlijke geur afgeven. Voeg de uienknoflookpasta en de gember toe en bak 7-8 minuten totdat het water is verdampt.



Stap 3


Voeg 1 theelepel garam masala, kurkuma en basterdsuiker toe en roer 20 seconden goed door. Nu mogen de tomatenblokjes erbij. Laat de tomatenblokjes zonder deksel 10 minuten koken op middel hoog vuur.



Stap 4


Snijd de kippendijen in stukje van 3cm en voeg het aan de masala toe. Kook de kip ongeveer 5 minuten en giet dan vervolgens 250ml kippenbouillon erbij. Laat 8-10 minuten sudderen zonder deksel tot de kip gaar is en de masala lichtjes ingedikt is. Voeg bouillon toe mocht dat nodig zijn.



Stap 5


Haal de pan van het vuur en bestrooi de curry met 2 eetlepels fijngehakte koriander. Serveer de curry met rijst of naanbrood. Eetsmakelijk!

bottom of page